Novosti

Održano 20 Dana zdravlja na kojima je više od 1000 žena dobilo besplatan mamografski pregled

U aprilu su održani Dani zdravlja na 20 lokacija širom Bosne i Hercegovine, na kojima je više od 1000 žena iz ruralnih područja dobilo besplatan mamografski pregled. Istovremeno, u saradnji sa lokalnim zdravstvenim institucijama, ženama su omogućeni i dodatni pregledi, kao što su besplatno mjerenje glukoze u krvi i krvnog pritiska. Dani zdravlja su organizovani u saradnji sa 20 lokalnih udruženja žena oboljelih od karcinoma dojke.

 

Glavni cilj ovog projekta je osnaživanje žena iz ruralnih područja i pružanje informacija o zdravom načinu života koje će ženama pomoći da uspostave zdrave navike i unaprijede svoje zdravlje.

 

Tokom Dana zdravlja su se održala i edukacijska predavanja za žene u ruralnim područjima, koja su vodile žene koje su preživjele karcinom dojke i stručno medicinsko osoblje.

 

Mjesta na kojima su održani Dani zdravlja su: Široki Brijeg, Buturović polje, Budmolići, Lepenica, Ćatići, Vareš, Zenica, Brčko, Gradačac, Tuzla, Šibenica, Mrkonjić Grad, Srbac, Vrbaška, Orahova, Zaseok Liskovac, Bosanska Krupa, Ključ, Vozuća i Vlašić.

(C) THINK PINK - ZAJEDNO SMO JEDNO 2018.

HOME     KONTAKT     VAŽNE INFORMACIJE     NOVOSTI