Think Pink – Zajedno smo jedno

Think Pink – Zajedno smo jedno je jedna od najuspješnijih organizacija u Bosni i Hercegovini koja se bavi osnaživanjem zdravlja žena. Organizacija je nastala kao rezultat zajedničke saradnje između JDC i Susan G. Komen 2004., koja podrazumijeva niz različitih aktivnosti sa ciljem podizanja svijesti o karcinomu dojke i promocije zdravlja svake žene bez obzira na finansijsku situaciju, nacionalnu pripadnost ili obrazovanje. U januaru 2017. godine program prerasta u nacionalno bosansko – hercegovačko udruženje „Think Pink – Zajedno smo jedno“ koje nastavlja sa primarnom misijom a to je pružanje podrške ženama koje su preživjele karcinom dojke.


Program osnaživanja zdravlja žena (WHEP) je prisutan u našoj državi od 2005. godine, te smo tokom godina, kroz ovaj program uspjeli stvoriti i utemeljiti nacionalnu Think Pink Mrežu koja okuplja 21 nevladinu organizaciju žena preživjelih karcinom dojke širom Bosne i Hercegovine.


Naše aktivnosti


Nacionalna Think Pink Mreža

Udruženje „Think Pink – Zajedno smo jedno“ je udruženje koje je pokrenulo i vodi nacionalnu Think Pink Mrežu. Nacionalna Think Pink Mreža okuplja 21 lokalno udruženje žena preživjelih karcinom dojke, iz svih dijelova Bosne i Hercegovine koja zajedničkim i udruženim snagama rade na promociji zdravlja, na podizanju svijesti stanovništva o karcinomu dojke, razbijaju predrasude i bore se protiv stigmatizacije u vezi sa ovom bolešću, te kroz različite zajedničke aktivnosti ukazuju na važnost prevencije ovog veoma opasnog oboljenja.


Nacionalna Think Pink Mreža, u organizaciji udruženja „Think Pink – Zajedno smo jedno“ je u 2018. godini održala dva sastanka Mreže na kojima se razgovaralo o zajedničkim aktivnostima, kao što su Dani zdravlja, Race for the Cure 2018, paketići prve pomoći, psihosocijalna podrška i edukacijska predavanja.


Udruženje „Think Pink – Zajedno smo jedno“ podržava 21 lokalno udruženje žena preživjelih karcinom dojke kroz razvoj kapaciteta udruženja, te razvoj i finansiranje pomenutih zajedničkih aktivnosti.

(C) THINK PINK - ZAJEDNO SMO JEDNO 2018.

HOME     KONTAKT     VAŽNE INFORMACIJE     NOVOSTI