Novosti

U subotu 30. septembra ispred SCC-a u Sarajevu, jedanaesti “Race for the cure”

Pozivamo sve građane da prisustvuju “Race for the cure30. septembra 2018. godine ispred SCC-a u Sarajevu, gdje će biti održan raznovrstan zabavno- edukativni program za sve generacije i gdje će se slaviti život!

 

Osim “Race for the cure” u sklopu WHEP* programa se održavaju tokom cijele godine i druge aktivnosti vezane za prevenciju bolesti karcinoma dojke, kao što je psiho-socijalna pomoć ženama koje su operisale karcinom dojke, edukacija stanovništva, organizacija Dana zdravlja- gdje se nude besplatni pregledi ženama koje nemaju socijalno i zdravstveno osiguranje, posebno u ruralnim područjima, a za novooperisane žene se obezbjeđuju paketići „Prve pomoći“.

 

U sklopu WHEP* programa se odvija i kontinuirana saradnja sa doktorima u cilju unapređenja dijagnostike i tretmana koji su dostupni. Sve ovo se provodi u partnerstvu sa 24 udruženja iz cijele BiH koje su članice WHEP mreže, a koja se bave ženskim zdravljem.

 

*WHEP (Women Health Empowerment program) i Program osnaživanja zdravlja žena provodi se u BiH od 2005. godine. WHEP program su inicirale i finansiraju američko- jevrejska humanitarne organizacija “JDC” i organizacija “Susan G. Komen”, koja je ujedno i najveća svjetska organizacija Koja se bavi karcinomom dojke.

(C) THINK PINK - ZAJEDNO SMO JEDNO 2018.

HOME     KONTAKT     VAŽNE INFORMACIJE     NOVOSTI