Novosti

Svake subote u septembru registracija za “Race for the Cure” (trku/šetnju za ozdravljenje) u cijeloj BiH

Povodom skorog održavanja jedanaeste humanitarne akcije pod nazivom "Race for the cure" (Trka/šetnja za ozdravljenje), čiji je cilj podizanje svijesti u borbi protiv raka dojke u BiH, registracije građana za ovaj događaj će početi u subotu 1. septembra 2018. godine u 11.00 sati na centralnim gradskim trgovima i šoping centrima u sljedećim gradovima:

 

Sarajevo, Mostar, Banja Luka, Tuzla, Višegrad, Goražde, Zenica, Kiseljak, Bugojno, Jajce, Bihać, Brčko, Livno, Široki Brijeg, Gradiška, Orašje, Odzak, Zavidovići, Hadžići, Kakanj, Cazin ,Doboj-Jug, Velika Kladuša, Bosanska Krupa,Travnik,Gornji Vakuf-Uskoplje i Gradačac

 

U Sarajevu u subotu od 11.00 do 16:00 sati u Ferhadiji kod Ekonomskog fakulteta, SCC I BBI, gdje će zajedno sa članicama iz UG „Renesansa“ biti prisutni i volonteri.

 

Prilikom prve i svake naredne registracije, u Sarajevu ispred SCC-a, prisutne će biti mnoge javne ličnosti, a sve u cilju podizanja svijesti i osnaživanja zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke.

 

Od ove godine se registracija može izvršiti i online preko kupikartu.ba putem linka  bit.ly/registracijaONLINEkupikartu.

 

Svi koji žele volontirati na ovogodišnjoj „Race for the Cure“ mogu se prijaviti putem linka: goo.gl/forms/N5KRh0mRe6u0hWaF2.

 

Race for the cureTrka/Šetnja za ozdravljenje prvu registarciju će imati 01.09.2018. godine ispred BBI-a i u ulici Ferhadija kod BBI banke, kao i svake naredne subote u mjesecu septembru.  Na sam dan utrke 30.09.2018. moći će se registrovati i ispred SCC-a. Svaki građanin koji se registrira uplatom od 10 KM će dobiti brendiranu majicu, a sav novac prikupljen prodajom majica namijenjen je za besplatne mamografske preglede žena u ruralnim sredinama, kao i za paketiće prve pomoći za svaku novooperisanu ženu.Prilikom prve i svake naredne registracije, prisutne će biti mnoge javne ličnosti , a sve u cilju podizanja svijesti i osnaživanja zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke.

 

Prilikom prve i svake naredne registracije, prisutne će biti mnoge javne ličnosti , a sve u cilju podizanja svijesti i osnaživanja zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke.

 

Novosti su da se registarcija od ove godine može izvršiti i online preko kupikartu.ba putem linka  bit.ly/registracijaONLINEkupikartu. Svi koji žele volontirati na ovogodišnjoj „Race for the Cure“ mogu se prijaviti putem linka: goo.gl/forms/N5KRh0mRe6u0hWaF2.

(C) THINK PINK - ZAJEDNO SMO JEDNO 2018.

HOME     KONTAKT     VAŽNE INFORMACIJE     NOVOSTI